Rock News

Clubul în care Dimebag Darrell a fost ucis a fost demolat

Timp de mai bine de 45 de ani, Alrosa Villa a găzduit multe concerte. Foghat, The Guess Who, Dream Theater, Night Ranger, Dio, Slipknot, Quiet Riot, Ratt și David Byrne s-au numărat printre cei care au concertat acolo. Cu toate acestea, Vila Alrosa va fi mereu amintită pentru tragedia care a avut loc în noaptea de 8 decembrie 2004.

În acea seară, Damageplan, trupa Dimebag Darrell și a fratelui său, Vinnie Paul, formată în urma despărțirii Pantera, era în cap de afiș. La doar câteva momente după ce începuseră să cânte, un fost marinar american a luat cu asalt scena și a deschis focul. Abbott, șeful de securitate al trupei, un angajat al localului și un fan care a încercat să îi facă resuscitare cardiopulmonară lui Dimebag au fost uciși în haos. Omul înarmat, Nathan Gale, a fost în cele din urmă împușcat și ucis de ofițerul de poliție James Niggemeyer.

Ulterior, Paul a dat în judecată Vila Alrosa, susținând că tragedia ar fi fost evitată dacă securitatea locației l-ar fi împiedicat pe Gale să intre. Procesul a fost soluționat extrajudiciar în 2007.

Deși a fost locul unuia dintre cele mai îngrozitoare evenimente ale metalului, Vila Alrosa a continuat să funcționeze încă mulți ani. Clubul a anunțat în iunie că și-a închis definitiv porțile.

Imagini postate de un martor al demolării pot fi văzute mai jos. Locul unde s-a aflat cândva Vila Alrosa va găzdui în curând un complex de apartamente de locuințe.

Foto: Getty Images/ Guliver.