Rock News

Tony Iommi îl alege pe Brian May drept „Rock God”

Chitaristul Black Sabbath, Tony Iommi, a fost invitatul principal la emisiunea BBC „The Rock Show With Johnnie Walker”, iar la rubrica „Rock God”, unul dintre inventatorii heavy-metal-ului - Tony Ioammi - l-a ales pe chitaristul Queen, Brian May, și a declarat despre alegerea sa:

„Sound-ul și stilul lui m-au remarcat într-adevăr atunci când am auzit primul album Queen. Când am auzit acel album, [m-am gândit], „Aceasta este o trupă foarte bună”. Și un chitarist este întotdeauna îndrăgostit de alți chitariști, el [avea] un fel de sound unic și un fel de cânta care mi-a plăcut. Era interesant. Are un caracter greu de găsit la oricine altcineva; are ceva foarte specific. Și odată ce îl auzi pe Brian, oricine îl poate alege”.

„La începutul anilor ’70 ne-am întâlnit prima dată”, a continuat el. "Nu știu dacă a fost în studio. De fapt nu-mi amintesc. Oare el unde ne-am întâlnit prima dată? Am avut o conexiune foarte rapidă și obișnuiam să vorbim unul cu celălalt la orice oră din noapte până în zori. Acum sunt în pat, dar în acele vremuri, dacă știa că sunt în studioul din Londra, ar fi venit”.

Foto: Getty Images/ Guliver.