Rock News

Spotify dezvăluie cei mai ascultați artiști, albume și cântece din 2021

Ziua de Crăciun pentru pasionații de muzică este de 1 decembrie, pentru că atunci cei peste 381 de milioane de utilizatori Spotify au primit cadou „Spotify Wrapped”, un rezumat al muzicii lor, cea mai ascultată pe parcursul anului.

Pe lângă topurile individuale, pentru fiecare utilizator, gigantul de streaming a dezvăluit și detalii despre obiceiurile de ascultare ale lumii în 2021.

Spotify a urmărit, de asemenea, cele mai populare lansări de acum 20 sau mai mulți ani. Cele mai bune cinci albume au fost Fleetwood Mac - „Rumors”, Nirvana - „Nevermind”, Linkin Park - „Hybrid Theory”, Guns N' Roses - „Appetite for Destruction” și The Beatles - „The Beatles”.

În ceea ce privește melodiile, cela mai ascultate au fost: piesa virală pe TikTok a Fleetwood Mac - „Dreams”, urmată de „Bohemian Rhapsody” de la Queen, „Yellow” de la Coldplay, „Smells Like Teen Spirit” de la Nirvana și „Every Breath You Take”, de la The Police.

În ceea ce privește podcast-urile, ascultătorii din SUA și nu numai au petrecut mult timp ascultînd emisiuni de divertisment precum The Joe Rogan Experience și Call Her Daddy. Podcasturile de știri au fost, de asemenea, populare, The New York Times, The Daily și NPR News Now, ocupând locuri de top în SUA.