Rock News

„Greatest Hits” al Queen, încoronat albumul clasic cel mai difuzat din Marea Britanie

Colecția de succes a Queen din 1981 „Greatest Hits” este cel mai ascultat și difuzat la radio album din Marea Britanie din anii '70, '80 și '90, pe baza datelor furnizate de Official Charts Company.

Compilația de hituri al lui Freddie Mercury and Co. este recunoscut drept cel mai bine vândut album din toate timpurile din Regatul Unit, vânzând peste 6 milioane de unități de la lansare. De asemenea, discul a înregistrat 973 de săptămâni (și numărătoarea continuă) în Topul Oficial al Albumelor din Regatul Unit.

Pe locul 2 pe lista albumelor clasice se află „Rumours” din 1977 al Fleetwood Mac, în timp ce albumul al doilea al lui Oasis din 1995 „(What’s The Story) Morning Glory?” completează podiumul.
Oasis mai apre o dată în top 10 al celor mai ascultate albume cu „Definitely Maybe”, pe 6.

Legendele pop suedeze ABBA ocupă locul 4 cu „Gold – Greatest Hits” din 1992, un album care a înregistrat mai multe săptămâni în topul albumelor din Regatul Unit decât oricare altul (1.021).

Retrospectiva regretatului Bob Marley din 1984, cu The Wailers, „Legend”, completează Top 5, în timp ce lansările ale The Stone Roses, The Rolling Stones și The Beatles sunt în Top 10.

Foto: walmart.ca.