Rock News

Nick Cave definește prietenia pe niveluri

Artistul îl folosește ca exemplu, în acest context, pe Warren Ellis, cu care pare să aibă o prietenie completă și armonioasă.

Fiecare dintre noi are câteva categorii de prieteni pentru diverse ocazii – cu unii poți vorbi orice, iar cu alții te poți distra până la ziuă. Rareori se întâmplă ca unul dintre prieteni să se încadreze în ambele grupuri (sau poate chiar în mai mult de două). Pentru Nick Cave, se pare că există trei niveluri de prietenie, iar unul dintre colaboratorii și prietenii lui bifează toate căsuțele.

În cel mai recent articol publicat pe blogul The Red Hand Files (și preluat de Uncut), Cave a explicat cum vede el prietenia pe niveluri: (1) prietenia bazată pe experiențe comune, (2) prietenia în care persoana respectivă își oferă susținere și (3) prietenia în care simți că iese ce-i mai bun din tine.

„Niciunul dintre nivelurile astea nu se exclud reciproc și uneori găsești pe cineva care se încadrează în toate categoriile astea,” spune Nick. Sfatul lui, în acest caz, este să prețuim și să păstrăm aceste prietenii. „Sunt foarte rare,” recunoaște artistul.

Din fericire pentru el, Cave a reușit să lege o astfel de relație cu colegul din Nick Cave & The Bad Seeds și Grindeman, Warren Ellis. „Suntem prieteni, pur și simplu, și continuăm cu munca pe care o avem de făcut – doi oameni care creează un lucru ce valorează mai mult decât piesele din care este compus – fructele colaborării sunt rezultatul direct al prieteniei în sine,” ne informează solistul.

Cei doi muzicieni urmează să revină cu o coloană sonoră nou-nouță pe 17 decembrie – pentru pelicula „La Panthère Des Neiges”.