Rock News

Deep Purple, nou single, „Rockin’ Pneumonia And The Boogie Woogie Flu”, de pe viitorul album

Încă puțin și ascultăm cel mai nou material discografic al Deep Purple, un album de coveruri reinterpretate care va fi lansat vinerea asta, pe 26 noiembrie.

„Turning To Crime” va conține versiuni ale Deep Purple ale unor clasice rock și nu numai, melodii înregistrate inițial de Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, Cream sau The Yardbirds, alese cu grijă de fiecare membru al trupei.

Produs de Bob Ezrin, „Turning To Crime” sosește la doar 15 luni după „Whoosh!”, cel de-al 21-lea album de studio DP, care a primit aprecieri de critici pentru puterea creativă a unei trupe care continuă să evolueze cu fiecare lansare.

Videoclipul muzical oficial pentru cel mai recent single, „Rockin’ Pneumonia And The Boogie Woogie Flu” – scris și înregistrat inițial de Huey „Piano” Smith – poate fi văzut mai jos.

La începutul acestei luni, Deep Purple a lansat coverul după Fleetwood Mac „Oh Well”. „Toată lumea știe că „Oh Well” este o melodie grozavă”, spunea Roger Glover, bassistul Deep Purple. „Steve [Morse, chitară] a făcut demo-ul pentru asta. Nu știi niciodată unde se va duce cu Steve pentru că este foarte inventiv. Până în acel moment, cu câteva versuri, a fost aproape la fel ca originalul. Și apoi, dintr-o dată, a decolat ca o rachetă... într-un alt spațiu”.

"Turning To Crime" track listing:

01. 7 And 7 Is (LOVE)
02. Rockin' Pneumonia And The Boogie Woogie Flu (Huey "Piano" Smith)
03. Oh Well (FLEETWOOD MAC)
04. Jenny Take A Ride! (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS)
05. Watching The River Flow (Bob Dylan)
06. Let The Good Times Roll (Ray Charles & Quincy Jones)
07. Dixie Chicken (LITTLE FEAT)
08. Shapes Of Things (THE YARDBIRDS)
09. The Battle Of New Orleans (Lonnie Donegan/Johnny Horton)
10. Lucifer (BOB SEGER SYSTEM)
11. White Room (CREAM)
12. Caught In The Act [Medley: Going Down / Green Onions / Hot 'Lanta / Dazed And Confused / Gimme Some Lovin']

Foto: Getty Images/ Guliver.