Rock News

Megadeth: Albumul „The Sick, the Dying... and the Dead!” va apărea pe piață primăvara viitoare

Solistul Dave Mustaine ne explică, pe-ndelete, care a fost inspirația pentru noul album.

S-a speculat timp de câteva luni despre denumirea noului album semnat Megadeth, aceasta fiind confirmată de curând. Conform publicației online Loudwire, legat de data de lansare a albumului „The Sick, the Dying... and the Dead!”, acum nu mai trebuie să ne punem întrebări. Solistul Dave Mustaine a declarat, într-un interviu acordat pentru publicația online American Songwriter, că materialul de studio va apărea pe piață primăvara viitoare.

Artistul nu a ezitat să ne explice în avans care a fost inspirația din spatele albumului, iar sursa acesteia nu este chiar una plină de pozitivitate. Mustaine mărturisește că ciuma bubonică este fenomenul pe care este bazată muzica cea nouă. Materialul explorează „cum a început ciuma și unde a ajuns, începând cu șobolani de pe vase care purtau boala, ajungând la mal în Sicilia,” explică el.

Acesta este un disc aflat de mult timp în lucru, ne mai spune Dave – multe dintre riffuri au fost create și păstrate de-a lungul timpului. „Un cântec cu totul nou poate fi creat din ceva ce am scris când aveam 15 sau 55 de ani. Dacă este un riff reușit, o să-l păstrez,” susține el.

Foto: Facebook, Megadeth, Jarrodanthonee