Rock News

Shaun Morgan (Seether) îi acordă lui Kurt Cobain titlul de „Rock God”

„Vocea lui Kurt, furia cu care cânta, versurile pe care le-a scris, toate mi-au vorbit când eram adolescent,” declară Shaun.

Rar se întâmplă ca un artist rock să nu îl menționeze, la un moment dat, pe Kurt Cobain ca sursă de inspirație sau ca muzician al cărui material să îi fi influențat dezvoltarea. Shaun Morgan, solistul formației de origine sud-africană Seether, nu face parte din această listă de excepții. Conform Blabbermouth, muzicianul a mărturisit pentru „The Rock Show With Johnnie Walker” că îl consideră pe Cobain „zeul său rock”.

Prima oară când a auzit despre Nirvana, spune Morgan, a fost prin 1993 – un amic de-al său a adus un CD din Anglia („Nevermind”), iar deschiderea piesei „Smells Like Teen Spirit” l-a captivat în totalitate.

„Vocea lui Kurt, furia cu care cânta, versurile pe care le-a scris, toate mi-au vorbit când eram adolescent,” declară Shaun, „și sincronizarea a fost perfectă cu personalitatea mea adolescentă care nu se înțelegea prea bine cu tatăl [său]. Simțeam că muzica lui Kurt îmi vorbea”.

După ce a ascultat CD-ul de vreo zece-douăsprezece ori, povestește solistul, a început să învețe singur cum să cânte la chitară. „Muzica aia a fost atât de puternică pentru mine, când eram copil, că simțeam că nu mai sunt singur,” își amintește Shaun. „Am fost mare fan al trupei multă vreme, chiar până a murit [Kurt]. Îmi amintesc momentul în care a murit, aveam vreo șaisprezece ani și a fost o experiență traumatică pentru mine. Am simțit că am pierdut un prieten și o voce. Din toate aceste motive și pentru că a fost inspirația mea să pun mâna pe chitară și să devin muzician, Kurt Cobain a fost, la momentul respectiv, zeul meu rock,” declară Morgan.

Întregul interviu poate fi ascultat aici pentru o perioadă limitată, de aproape o lună.

Foto: Facebook, Seether