Rock News

Opeth se despart de toboșarul Martin Axenrot

Axenrot a fost înlocuit deja, în cadrul turneului american actual, de Sami Karpinnen (Therion).

Chiar în prima zi a turneului lor american, muzicienii de la Opeth au anunțat că toboșarul Martin Axenrot nu mai face parte din formație. Locul său va fi ocupat, relatează publicația online Prog, tot de un compatriot, membru al grupului TherionSami Karpinnen.

Axenrot a fost alături de Opeth timp de cincisprezece ani, timp în care a contribuit la cinci dintre albumele grupului. Cu toate acestea, se pare că muzicienii au ajuns într-un punct în care colaborarea a devenit mult prea dificilă.

„Oricât de trist ar fi să nu îl mai avem pe Axe în formație,” declară solistul Mikael Akerfedt, „nu suntem în poziția în care să ne permitem să zăbovim asupra a ceva care să ne rețină. Trebuie să mergem înainte […]. Cu toții îi dorim numai bine lui Axe, per total, în toate proiectele sale viitoare. A fost un element incredibil de important al trupei timp de mulți ani și avem cu toții inimile frânte că nu a funcționat. Dar presupun că asta e viața,” completează el.

Opeth se află în turneu alături de Mastodon și Zeal & Ardor, primele două grupuri menționate având ca obiectiv promovarea noilor albume. Pe când Opeth fac tot posibilul să le ofere fanilor oportunitatea de a asculta live material de pe albumul „In Cauda Venenum”, Mastodon promovează albumul „Hushed and Grim”.

Foto: Facebook, Opeth, www.jonasakerlund.com