Rock News

Shaun Morgan (Seether) este dezgustat de platformele de social media

Solistul Seether susține că platformele precum Instagram și Facebook nu fac decât să monetizeze copiii.

Social media este, în același timp, o binecuvântare și un blesem – depinde de modul în care este utilizată. Pentru solistul Seether, Shaun Morgan, lumea socială virtuală este un element al modernității care cauzează consternare. În opinia sa, de acolo se trag multe dintre chinurile adolescenților de astăzi.

Într-un interviu acordat pentru Loudwire Nights (via Loudwire), muzicianul a dat-o ca exemplu chiar pe fiica sa de nouăsprezece ani, care a suferit recent o experiență traumatizantă. „Este studiul de caz perfect pentru cineva care a crescut în ultimii cinci sau șase ani pe Instagram, pe Facebook, pe toate platformele de social media, și o mare parte a respectului său de sine este legat de […] mici likeuri și chestii din partea unor oameni pe care nu i-a cunoscut până acum și pe care probabil nu îi va cunoaște niciodată”.

Morgan susține că platformele online de socializare nu fac decât să monetizeze copiii, ceea ce i se pare absolut dezgustător. „Vor să transforme copii inocenți, copilași, într-un produs pe care să îl poată vinde și promova și de pe urma căruia să facă bani. Numai asta ar trebui să fie de ajuns pentru a-i convinge pe oameni să abandoneze platformele astea dezgustați,” declară Shaun.

Foto: Facebook, Seether