Rock News

Sabaton ne aduc aminte de un Crăciun cu adevărat special prin intermediul piesei „Christmas Truce”

Melodia este extrasă de pe cel mai nou disc pus la cale de grup, „The War To End All Wars”, ce va apărea pe piață anul viitor.

Cu aproape două luni înainte de Crăciun, muzicienii de la Sabaton ne aduc un videoclip inedit pentru singleul „Christmas Truce”. Până la urmă, nici nu contează neapărat când ne este oferită combinația festivă – povestea piesei ne hrănește sufletul în orice perioadă. După cum ne atrag atenția cei de la Metal Underground, singleul se referă la Crăciunul soldaților ce luptau în Primul Război Mondial, în 1914.

Se pare că sărbătorile de iarnă îi aduc împreună pe oameni și în cele mai vitrege circumstanțe, iar dovada clară este întâlnirea pașnică dintre germani, francezi și britanici, care au făcut schimb de cadouri și s-au bucurat împreună de eveniment. Această întâmplare este cunoscută sub numele de „Armistițiul de Crăciun” („Christmas Truce”), iar numele a fost împrumutat de muzicieni pentru piesă.

Cântecul este inclus pe cel de-al zecelea disc de studio semnat Sabaton, „The War To End All Wars”, ce va apărea pe piață pe data de 4 martie a anului viitor,  și care poate fi deja comandat în avans de aici.

Albumul ne va aduce unsprezece melodii istorice (via Sabaton):

  1. Sarajevo
  2. Stormtroopers
  3. Dreadnought
  4. The Unkillable Soldier
  5. Soldier Of Heaven
  6. Hellfighters
  7. Race to the Sea
  8. Lady Of The Dark
  9. The Valley Of Death
  10. Christmas Truce
  11. Versailles

Foto: Facebook, Sabaton, Frank Weichert