Rock News

Ian Gillan, despre reuniunea Deep Purple cu Ritchie Blackmore: „Nu ar fi deloc distractiv”

Ian Gillan spune că o reuniune Deep Purple cu Ritchie Blackmore ar fi un „circ” și „nu ar fi deloc distractiv”.

Gillan a vorbit recent într-un interviu despre faptul că a păstrat legătura cu Blackmore și au uitat toate neînțelegerile din trecut.

„Și nu este nevoie să spun că a fost destul de urât când am terminat și Ritchie a plecat. Suntem prea bătrâni pentru asta acum. Amândoi am scris niște note amabile prin intermediul managerilor noștri. Nu pot să îi scriu lui Ritchie sau să-i telefonez pentru că nu are telefon, nu are computer. Trăiește într-o lume medievală și i se aduc mesajele adresate lui și alte chestii de genul ăsta. Dar mi-a spus câteva lucruri frumoase și i-am răspuns cu alte cuvinte amabile. Există încă probleme; există încă lucruri în dispută. Am văzut o mulțime de mizerii - nu merită măcar să iau în discuție - dar îl aud pe David Coverdale și alții vorbind despre cele întâmplate la Rock And Roll Of Fame. Ei bine, am fost foarte amabili cu toată lumea, formația actuală. Și l-am invitat pe Ritchie să cânte „Smoke On The Water” cu noi la ceremonie, dar el a refuzat. Deci, [acestea] sunt doar remarci oportuniste din partea celorlalți”.

Blackmore este co-fondator al Deep Purple și a scris multe dintre cele mai memorabile riff-uri ale lor, inclusiv „Smoke On The Water”, dar nu a mai cântat cu grupul de la plecarea din 1993. Steve Morse a preluat partea lui Blackmore în 1994 și de atunci a fost în grup mai mult decât Ritchie.

Foto: Getty Images/ Guliver.