Rock News

Brann Dailor (Mastodon) și-a adunat desenele cu clowni într-o carte

Dacă te numeri printre cei cărora clownii îi dau fiori, poate nu e o idee strălucită să analizezi în detaliu cele 101 desene cu clowni realizate de artist pe timpul pandemiei.

Pe unii dintre noi, pandemia ne-a împins la lucruri puțin surprinzătoare. Nu putem nega faptul că, cel puțin aproape de capul listei se situează solistul Mastodon, Brann Dailor, care a decis să își ocupe timpul cu desene în care ilustrează... clowni. După cum anunță publicația online Revolver, muzicianul a desenat destul clowni cât să creeze o întreagă carte numai cu astfel de ilustrații.

Dacă te întrebi care este, mai exact, numărul de desene cu clowni pe care Dailor a reușit să le producă... Ei bine, răspunsul este 101. Artistul a desenat câte un clown în fiecare zi, timp de 101 zile, trimițându-și operele unei liste selecte de persoane aproapiate. Acum, se pare că Brann este pregătit să își împărtășească rezultatele muncii și cu publicul larg.

Întregul său proiect culminează cu volumul „Brann Dailor’s 101 Clowns of the Coronavirus”, ce poate fi comandat de aici.

„Clownii m-au ajutat să nu înnebunesc în perioada aia plină de incertitudine,” mărturisește Dailor, completând că, prin intermediul acestor desene, a reușit să scape de anxietate și depresie. „Clownii au fost perfecți pentru asta – chiar și cei întunecați,” spune el.