Rock News

Nova Twins: Despre cum e să fii femeie de culoare în lumea rockului

Amy Love și Georgia South au discutat cu cei de la Heavy Consequence despre dificultățile întâmpinate.

Fetele de la Nova Twins nu numai că și-au făcut intrarea cu succes în lumea muzicii cu material bestial, ci au și personalități ce merită admirate. Într-un interviu acordat pentru publicația online Heavy Consequence, artistele au povestit despre experiențele lor, ca persoane de culoare, de când erau mici și până acum.

„Am crescut într-o zonă predominant albă din Essex,” spune Amy Love, completând că prima experiență cu rasismul a avut-o pe la unsprezece ani, când copiii au început să râdă de codițele ei. Colega ei de trupă, Georgia South, a avut, însă, o experiență diferită. „Am fost norocoasă să cresc în școli super diverse în Lewisham, Anglia,” spune ea. Chiar și așa, artista nu a fost scutită de dificultăți, precum oameni care insistau că nu este „de culoare”.

Greutățile, susține Love, au continuat și în lumea muzicii. „Genurile mai heavy par a fi dominate de bărbați albi. Este dificil pentru femei în general să se strecoare în genurile astea, și chiar mai dificil pentru femeile de culoare,” susține ea, completând că industria nu prea știe ce să facă atunci când vine vorba de persoane de culoare care nu cântă R&B, hip-hop sau grime.

Cu toate astea, South ține să le mulțumească celor care au explorat drumul ăsta înaintea lor. „Este mulțumită artiștilor dinaintea noastră, care au fost destul de curajoși să fie ceea ce nu se vedea, pentru că au eliberat calea pentru generațiile următoare. Vom merge cât de departe putem, în speranța că vom privi înapoi către un infern de magie black rock gyal”.

Nova Twins au lansat primul album complet de studio, „Who Are the Girls?”, anul trecut, acesta ajungând la un scor de 81/100 pe Metacritic.

Foto: Facebook, Nova Twins