Rock News

Tuomas Holopainen susține că Nightwish nu ar putea continua fără solista Floor Jansen

În cazul în care aventura Nightwish se sfârșește, Holopainen declară că va fi nevoit, pur și simplu, să pună bazele altui proiect.

Tuomas Holopainen a simțit deja, de câteva ori, că sfârșitul formației sale este aproape. Într-un interviu acordat pentru Metal Hammer și preluat de cei de la Ultimate Guitar, artistul a recunoscut că a evaluat greșit situațiile în trecut. Cu toate astea, Holopainen este absolut sigur că, dacă solista Floor Jansen decide să părăsească formația, Nightwish își va înceta activitatea.

„Dacă se termină cu Nightwish,” spune el, „a fost o experiență foarte tare, o aventură superbă de douăzeci și cinci de ani. Voi fi nevoit să inventez, pur și simplu, altceva,” explică muzicianul.

La începutul anului, Nightwish a pierdut unul dintre membrii care au contribuit la materialul lansat în ultimele două decenii – basistul Marko Hietala. Muzicianul a motivat că a devenit „deziluzionat” de industria muzcială, dar și că depresia a fost unul dintre factorii care l-au convins că a venit momentul să se îndepărteze de scenă.

În aprilie, Nightwish au revenit cu cel de-al nouălea album de studio, „Human. :II: Nature.”. Discul a fost precedat de două singleuri menite să îl promoveze – „Noise” și „Harvest”.

Foto: Facebook, Nightwish