Rock News

Documentarul extins The Who, „Amazing Journey: The Story Of The Who”, disponibil pe The Coda Collection

„Amazing Journey: The Story Of The Who”, aclamatul documentar nominalizat la premiile Grammy, care relatează istoria The Who, este acum disponibil pentru a fi difuzat pentru prima dată exclusiv pe The Coda Collection.

Regizat de Murray Lerner și Paul Crowder și cu interviuri cu cofondatorii grupului și membrii care inca mai traiesc, Pete Townshend și Roger Daltrey, „Amazing Journey” este povestea legendelor rock britanice. Incluzând filmări rare și nevăzute anterior, clipuri live și incursiuni de investigație în muzica și istoria grupului, filmul surprinde originile și influența trupei pe parcursul carierei lor de peste 50 de ani.

„Amazing Journey” documentează, de asemenea, momente esențiale din traiectoria formației, inclusiv apariția "mod culture" din anii '60, reputația grupului de a-și distruge instrumentele pe scenă, modul în care hit-ul lor „I Can’t Explain” le-a adus un contract pe loc.

Bineînțeles, filmul amintește și de opera rock "Tommy", moartile bruste ale lui Keith Moon și John Entwistle, relația creativă delicată dintre Daltrey și Townshend, apariția istorică a grupului la The Concert For New York în 2001 și multe altele.

Pe lângă interviurile cu Townshend și Daltrey, filmul conține comentarii ale personalităților din industrie asociate cu cariera trupei, precum și ale colegilor muzicali Eddie Vedder, Noel Gallagher, Sting, The Edge, Steve Jones.