Rock News

Adrian Smith (Iron Maiden) era să se alăture Def Leppard în 1991, conform bateristului Rick Allen

După moartea chitaristului Def Leppard, Steve Clark, în 1991, Adrian Smith, Iron Maiden, a fost luat in considerare ca posibil inlocuitor, potrivit lui Rick Allen.

Într-un nou interviu acordat eonmusic, bateristul a dezvăluit că „i-a plăcut cu adevărat ideea” ca Smith de a se alătura trupei.

„Adică, a existat un copil numit Huwey Lucas care era un concurent; a fost John Sykes [fostul chitarist Thin Lizzy / Blue Murder]; erau toți acești oameni cam de aceeasi valoare”

„Este interesant”, continuă el, „daca pui pe cineva într-o situație ușor diferită, noi lucruri apar și asta a fost grozav. [...] Dar cred că în cele din urmă, Vivian [Campbell] a fost alegerea absolut perfectă”.

Adrian Smith - care a părăsit Iron Maiden în 1990 înainte de a se alătura în 1999 - a dezvăluit într-un interviu din 2020, tot cu eonmusic, că era luat in calcul pentru rol.

„Da, eram. Nu sunt sigur ... vreau să scriu mai multe cărți; asta ar putea fi în următorea a mea! [Râzând]. Este o întreaga poveste despre asta".

Smith se referea la o posibilă urmare a cărții sale de din 2020, "Monsters of River & Rock: My Life As Iron Maiden’s Compulsive Angler".

Foto: Getty Images/ Guliver.