Rock News

Fanii i-au adus un omagiu lui Jim Morrison, la 50 de ani de la moartea sa

Fanii din Paris și-au amintit de Jim Morrison la 50 de ani după moartea sa tragică și prematură, la vârsta de 27 de ani.

Unii l-au omagiat online, în timp ce alții au mers în pelerinaj la mormântul său de la cimitirul Père Lachaise din estul Parisului. Au fost cei care au adus fotografii, lumânări și tămâie, insa nu este vorba numai de parizieni, mulți dintre ei călătorind din alte țări doar pentru a onora legenda rockului.

Jim Morrison se afla in vârful carierei sale ca solist al unuia dintre cele mai mari trupe rock de la sfârșitul anilor '60-'70, The Doors. Era cunoscut pentru muzica, personalitatea sălbatică, carisma și comportamentul imprevizibil pe scenă și în afara ei. A fost și un poet talentat. La apogeul său, el a fost simbolul rockstarului rebel.

Dar a trebuit să se ocupe și de demonii săi. Pe măsură ce a ajuns in varf, a devenit din ce în ce mai dependent de alcool.

În martie 1971, a plecat la Paris cu prietena sa Pamela Courson și câteva luni mai târziu, pe 3 iulie, a fost găsit mort în cada apartamentului său închiriat.

Trei dintre albumele de studio ale formației, "The Doors" (1967), "L.A. Woman" (1971) și "Strange Days" (1967), au apărut în lista celor mai bune 500 de albume ale tuturor timpurilor, realizată de revista Rolling Stone.

În 1993, formația The Doors a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Foto: Getty Images/ Guliver.