Rock News

Angus Young a fost „absolut încântat” când a auzit prima oară „Purple Haze” a lui Jimi Hendrix

Într-un interviu recent acordat revistei germane Guitar, chitaristul AC/ DC Angus Young a vorbit despre influențele sale muzicale timpurii.

În cadrul acestuia, el a spus că a început să fie interesat de chitară în adolescență: „Când aveam aproximativ 13 [sau] 14 ani, a apărut Jimi Hendrix la orizont. Și când am auzit prima dată piesă „Purple Haze”, am fost absolut încântat: „Cum face asta?” Am fost atât de impresionat!".

În continuarea interviului, Angus Young își aduce aminte de concertul The Yardbirds din Australia natală și de impresia puternică pe care Jimmy Page - la acea vreme chitaristul formației - i-a lăsat-o, dupa care continua cu alte influente muzicale:

"Așa că am avut o varietate de stiluri diferite [ascultate] - chiar și jazz tradițional timpuriu. Sora mea mereu îmi aducea diferite discuri pentru că știa că suntem interesați să facem chestii. Nu era atât de multă chitară. L-am auzit pe Louis Armstrong cântând la trompetă, intr-un solo, iar atunci m-am gandir „Îmi plac notele" și "aș învăța notele" ... Deci, am avut destul de multă varietate".

Cel mai recent album AC/ DC "Power Up" a fost lansat în noiembrie 2020. LP-ul conține are lineup-ul Brian Johnson (voce), Phil Rudd (tobe), Cliff Williams (bas), Angus Young (chitară) și Stevie Young (chitară). A fost înregistrat pe o perioadă de șase săptămâni în august și septembrie 2018 la studiourile Warehouse din Vancouver alături de producătorul Brendan O'Brien, care a lucrat și la „Black Ice” din 2008 și „Rock Or Bust” din 2014.

„Power Up” a fost nr. 1 spot în 18 țări, inclusiv în SUA, unde a vândut peste 117.000 de exemplare numai în prima săptămână.

Foto: Getty Images/ Guliver.