Rock News

Mario Duplantier (Gojira): Iată care sunt toboșarii care îl inspiră

De la Lars Ulrich (Metallica) și până la Vinnie Paul (Pantera) și David Silveria (Korn), Duplantier explică ce admiră la predecesorii săi.

În ziua de astăzi, este dificil să reinventezi roata, mai ales în lumea muzicii. Este clar că majoritatea artiștilor îi privesc pe unii dintre predecesori ca surse de inspirație, iar Mario Duplantier de la Gojira nu face excepție. Într-un interviu acordat pentru Louder Sound și preluat de publicația online Ultimate Guitar, toboșarul a nominalizat trei nume de artiști care l-au inspirat.

Prima mențiune îi este dedicată lui Lars Ulrich, pe care toată lumea îl recunoaște pentru aportul adus muzicii lansate de Metallica. Duplantier mărturisește că l-a descoperit pe Lars când avea vreo zece-unsprezece ani, acela fiind momentul în care a decis să se apuce de percuție. „Chiar și acum consider că este cel mai bun toboșar de spectacol din lume,” spune Mario. „Nu este vorba despre tempo sau tehnică – este altceva. Nimeni nu și-ar putea imagina Metallica, dar cu alt toboșar”.

Pe de altă parte, Duplantier nu îl uită nici pe Vinnie Paul de la Pantera, care „a fost unul dintre cei mai talentați toboșari din lumea metal și chiar ieșea în evidență”.

În viziunea artistului, și percuționistul original al celor de la Korn, David Silveria, merită menționat. „Pe «Issues» (1999) a eliminat toate elementele complexe ale primului album și a venit cu stilul ăsta fresh și simplu care m-a inspirat în modul în care abordez compoziția,” explică Mario.

Francezii de la Gojira tocmai au lansat cel de-al șaptelea album din carieră în aprilie – „Fortitude” poate fi comandat de aici.