Rock News

Tuomas Holopainen povestește cum l-a afectat plecarea lui Marco Hietala din Nightwish

„Eram aproape convins că ăsta avea să fie sfârșitul trupei,” a declarat muzicianul pentru Metal Hammer.

În viziunea keyboardistului Tuomas Holopainen, plecarea basistului Marco Hietala din Nightwish a fost unul din evenimentele care ar fi putut aduce după sine sfârșitul formației. Într-un interviu acordat pentru publicația online Metal Hammer, artistul a declarat că a fost absolut devastat când a primit mailul de grup trimis de Hietala.

„A fost cu noi timp de douăzeci de ani,” a declarat muzicianul, „așa că va fi foarte ciudat. Și când a anunțat treaba asta – asta era în luna decembrie a anului trecut, când ne-a trimis un e-mail de grup – trebuie să fiu sincer, am fost complet devastat timp de câteva zile. Eram aproape convins că ăsta avea să fie sfârșitul trupei,” a continuat el.

Deși reacția inițială a lui Holopainen a fost să propună încetarea activității formației, după o întâlnire cu restul colegilor și cu managementul, artistul a realizat că muzica încă este prezentă.

„Vreau să scriu cântece, trupa vrea să le interpreteze, mai avem atât de multe de oferit lumii, așa că ar trebui să mai acordăm o șansă proiectului,” a spus el. „Și un alt punct este acela că au trecut douăzeci și patru de ani și a fost o călătorie incredibilă. Ăsta nu este modul în care trebuie să se termine”.

Numele noului basist al formației va fi anunțat înainte de primul spectacol virtual al trupei din seria „An Evening with Nightwish In a Virtual World”. Acesta va rămâne alături de formație pe parcursul întregului turneu „Human. :II: Nature”.

Foto: Instagram, Nightwish