Rock News

Thom Yorke și Jonny Greenwood (Radiohead) și-au prezentat noua formație, The Smile, la Glastonbury

Thom Yorke și Jonny Greenwood (Radiohead) și-au prezentat noua formație, The Smile, în timpul unei apariții surpriză la streamingul Glastonbury’s Live at Worthy Farm de sâmbătă.

Formatia il mai are in componenta si pe bateristul de jazz Tom Skinner (Sons of Kemet, Matthew Herbert).

The Smile și-a dezvăluit existența doar cu câteva ore înainte de începerea oficială în direct. Numele grupului este derivat dintr-un poem al lui Ted Hughes.

The Smile și-a început setul Glastonbury interpretând melodia inedită Radiohead „Skirting On The Surface”, înainte de a interpreta șapte compoziții complet noi.

Evenimentul virtual de sambata a inclus concerte Wolf Alice, Kano, Haim, Coldplay, Michael Kiwanuka și apariția de debut a noii trupe a lui Thom Yorke și Jonny Greenwood, The Smile. Fiecare set a fost dintr-un loc diferit din preajma site-ului festivalului. 

Coldplay a cântat o melodie nouă, „Human Heart”, alături de duo-ul american King.

Restul setului a fost format din recentul single „Higher Power”, precum și clasicele din catalogul lor mai vechi, inclusiv „The Scientist”, „Vida La Vida”, „Clocks” și „Fix You”. Și-au încheiat apariția la "Live At Worthy Farm", cu o interpretare a "A Sky Full Of Stars".