Rock News

Mikkey Dee, fostul baterist Motorhead, povestește de ultima întâlnire cu Lemmy

Într-un nou interviu acordat podcast-ului video „Waste Some Time With Jason Green”, fostul baterist Motorhead, Mikkey Dee, a spus că frontmanul Ian „Lemmy” Kilmister a refuzat să renunțe la turneu în săptămânile premergătoare morții sale, chiar și atunci când sănătatea sa se deteriora în mod clar.

„Am avut ultimul spectacol pe 11 decembrie [2015] la Berlin și a murit doar la [două] săptămâni mai târziu”, și-a amintit Mikkey Dee. „Și asta îți arata ca tipul a murit cu cizmele pe el. Și atât eu, cât și Phil [Campbell, chitaristul Motorhead] am încercat să-l convingem să nu înceapă a doua parte a turneului european, după Crăciun. Dar nu a existat nicio cale".

Întrebat dacă știa, când a venit acasă în Suedia, că probabil va veni sfârșitul lui Lemmy, Mikkey a spus: „Nu. Deloc".

Dee a povestit că existau la acea vreme planuri pentru Motorhead pentru înregistrări, planuri pentru melodii introduse nou în stelistul de turneu, în timp ce Lemmy Mergea la LA, iar ceilalți rămâneau în Europa.

"Pentru că era 11 decembrie la acea vreme și m-am gândit că vom vorbi între Crăciun și Revelion și vom decide care sunt cele două melodii pe care am fost de acord să le cantam în etapa urmatoare a turneului. Și el mi-aa spus: „Da, întoarce-te și lucrează la asta. Și asta a fost. El nu avea intenția să nu se întoarcă în Europa și să facă turnee. Așa că am făcut un mic ocol, așa cum am făcut întotdeauna, și a fost ultima oară când l-am văzut, de fapt. Foarte trist".

Foto: Getty Images/ Guliver.