Rock News

Metallica au compus cel puțin 10 melodii în carantină

Solistul James Hetfield povestește cum s-a desfășurat treaba prin intermediul aplicației Zoom.

Lansarea unui nou album al titanilor de la Metallica s-ar putea să fie mai aproape decât se așteaptă fanii, după cum scrie publicația online Metal Hammer. Conform unui interviu acordat de solistul James Hetfield pentru podcastul „The Fierce Life” și preluat de site-ul menționat, trupa a început de ceva timp să lucreze la muzică nouă prin intermediul aplicației Zoom.

Hetfield mărturisește că nu avea stare cât a stat acasă și se simțea și creativ în același timp, motiv pentru care a stabilit întâlniri săptămânale cu colegii de trupă. „Apoi le-am spus odată «Hey, o să scriu ceva. O să interpretez ceva și o să vă trimit. Voi faceți ce vreți cu asta și vedeți ce se întâmplă și adăugați straturi»”. Astfel, spune artistul, a apărut versiunea din 2020 a „Blackened”.

Ulterior, a apărut și ideea de a compune  împreună prin intermediul Zoom, chiar dacă, povestește Hetfield, întârzierile sunetului făceau cântările împreună imposibile. Cu ceva ajutor extern, însă, a mers treaba. „Am început să compunem. Am făcut vreo – nu știu – peste zece melodii în felul ăla. Apoi ne-am întâlnit în sfârșit. Zoom te ajută doar până la un punct,” declară muzicianul.

Întrebat despre o posibilă revenire în turneu, James mărturisește că nu are niciun răspuns concret. „Nu ține de mine, ține de siguranța tuturor,” spune el.

Foto: Instagram, Metallica, @repofoto