Rock News

Richie Kotzen și Adrian Smith: Despre diferența dintre chitară și chitară-bas

Ambii muzicieni ne povestesc despre experiențele lor (foarte diferite) cu chitara-bas.

Multă lume consideră că orice chitarist poate mânui și chitara-bas, dar Richie Kotzen și Adrian Smith ne informează că, de fapt, lucrurile nu stau chiar așa. Treaba este că abilitatea de a interpreta piese la chitară nu se transferă automat și asupra celuilalt instrument, iar cei doi muzicieni au povestit puțin despre asta într-un interviu acordat pentru publicația Guitarist.

„Nu orice chitarist poate cânta la chitara-bas,” și-a început Kotzen discursul. „Chitara-bas este un instrument diferit. […] Pe măsură ce am evoluat, am avut parte de luxul de a cânta alături de basiști excepționali. Am o istorie îndelungată de a cânta alături de basiști excepționali,” spune el.

În același timp, Richie recunoaște că el, personal, este și basist. „Chiar am studiat ce face chitara-bas la același nivel la care am studiat chitara,” ne informează el.

Smith completează, pe de altă parte, că a realizat după câteva încercări cât de dificil este să cânți la chitara-bas pentru că nu poți auzi mereu ce interpretezi. „E ca și când ai cânta în întuneric,” este comparația făcută de muzician.

Adrian Smith și Richie Kotzen și-au lansat prima colaborare discografică pe data de 26 martie. Albumul „Smith/Kotzen” a urcat printre primele zece poziții în patru clasamente Billboard: Billboard 200, Heatseekers Albums, Tastemaker Albums și Hard Rock Albums.

Foto: Site oficial Smith/Kotzen, John McMurtrie