Rock News

Mikkey Dee (Scorpions, Motörhead) explică de ce a părăsit King Diamond

Muzicianul mărturisește că Diamond a fost foarte furios la momentul respectiv, însă cei doi artiști sunt din nou prieteni acum.

Mikkey Dee nu s-a mulțumit niciodată numai cu ce avea, iar dorința de schimbare, de evoluție, l-a ajutat să se alăture unora dintre cele mai cunoscute formații din lume – Motörhead și Scorpions. Cu toate astea, muzicianul nu uită nici despre perioada de început a carierei sale. Într-un interviu acordat în cadrul emisiunii The NFR Podcast” și preluat de Ultimate Guitar, artistul a explicat de ce a părăsit King Diamond după ce a contribuit la procesul de creație a primelor patru discuri de studio ale trupei.

Întrebat dacă cel de-al treilea album, unde King Diamond a început să introducă în spectcol scena cu bunica în scaunul cu rotile a fost ultimul său disc, Dee răspunde: Nu, am creat (n.r. albumul) «Conspiracy» (1989) după asta, ăla a fost ultimul turmeu alături în care am fost alături de King - ‘88. Iar showul a fost fantastic, îmi amintesc. Și ăla a fost turneul în care am început să mă îndepărtez de toată treaba aia, acolo a fost începutul sfârșitului pentru mine. Nu eram de acord cu direcția în care se îndrepta trupa,” spune el.

Artistul povestește că Diamond parcă voia să se întoarcă în underground, pe când restul formației dorea să apuce alt drum, dar și că trupa nu a fost implicată în partea de presă în turneul respectiv, ci doar King Diamond. „Nu ne-am certat sau ceva,” continuă Mikkey să ne explice, „însă era pur și simplu un sentiment diferit și am simțit «Oh, este timpul ca eu să fac altceva» și, în același timp, mă simțeam foarte mic în rolul de toboșar, foarte limitat în poziția de toboșar”.

Muzicianul relatează că Diamond s-a înfuriat când a auzit decizia lui Dee de a părăsi trupa, însă, în ziua de astăzi, cei doi sunt din nou prieteni.

Foto: Instagram, Mikkey Dee