Rock News

The Clown (Slipknot) povestește cum își creează masca de scenă

Percuționistul Shawn Crahan explică și de ce, pentru cel mai recent ciclu muzical Slipknot, a ales o mască ce nu îi acoperă tot capul.

Dacă îi urmărești, în general, pe americanii de la Slipknot, știi deja că măștile nu numai că fac parte din identitatea formației, ci au ajuns să însemne ceva pentru muzicieni și pe plan personal. Întrebat în cadrul unei sesiuni Q&A cât de gândit este designului măștii sale, Shawn Crahan (zis și The Clown) spune că, pentru el, treaba a fost mereu ușoară.

„Mă trezesc. Am un sentiment. Pare natural. Se desfășoară. Sunt acolo. Mă uit la ea și mă gândesc «Exact așa mă simt»,” explică Shawn (via Ultimate Guitar). Partea de profunzime este în mintea lui, susține percuționistul. „Este atât de intangibil, nu este aici, așa că procesul, cea mai dificilă parte a lui este în propriul creier – în vizualizarea durerii sau disconfortului la care vrei să te supui de fapt pentru ciclul albumului respectiv”.

Legat de masca pe care a creat-o pentru cel mai recent disc semnat Slipknot, „We Are Not Your Kind”, Crahan povestește că a ales o mască ce nu îi acoperă capul în totalitate. Explicația? Faptul că se încinge cu masca pe cap îi scade nivelul când se află pe scenă. „Vreau să ofer un spectacol mai bun din punct de vedere personal, fizic, spiritual, mintal,” declară el.

De la mintal, o ia el logic, toate informațiile astea ajung să se transforme „în cuvinte, apoi limbajul trupului și posibil în creioane. Iar apoi, de acolo e numai muncă,” spune Crahan.

Cel de-al șaselea album semnat Slipknot, „We Are Not Your Kind”, a apărut pe piață în 2019. Acesta a urca printre primele zece poziții în cel puțin treizeci de clasamente, fiind deja certificat cu argint în Regatul Unit al Marii Britanii.

Foto: Instagram, M Shawn Crahan