Rock News

Richie Kotzen povestește cum a apărut ideea colaborării cu Adrian Smith

Muzicianul dezvăluie pentru My Global Mind și cum l-a cunoscut pe chitaristul formației Iron Maiden.

Despre colaborarea dintre Richie Kotzen și Adrian Smith ți-am mai tot scris în ultima vreme – muzicienii au colaborat pentru „Smith/Kotzen”, un album ce urmează să fie lansat vinerea asta, însă au împărtășit deja cu fanii trei melodii. Pentru a se asigura că știm despre ce este vorba, Kotzen a purtat o discuție cu cei de la My Global Mind – despre cum l-a cunoscut pe Smith, dar și despre posibile ezitări în a colabora.

Ne cunoaștem de ceva timp. Ne-am cunoscut într-un mod interesant,” recunoaște Richie. Povestea începe cu un local din LA unde nu ajungeai decât dacă erai muzician cunoscut, Kotzen întâlnind-o acolo pe soția lui Smith. „M-am transformat instantaneu într-un fanboy. Mi-a zis că și el va fi în oraș în curând. I-am dat datele mele de contact și mi-a zis că mă va contacta. De-a lungul timpului, Adrian și Natalie au devenit foarte buni prieteni ai mei și ai soției mele, Julia. Ne întâlnim de fiecare dată când trec prin oraș”. Sugestia de a face o colaborare a venit, spune el, din partea lui Natalie, după numeroase ocazii cu care cei doi artiști s-au distrat făcând muzică împreună.

Am zis, pur și simplu, că o să vedem dacă putem scrie ceva,” povestește chitaristul. „Nu am avut vreo înțelegere, nu a existat nicio presiune; pur și simplu am încercat asta să vedem dacă se întâmplă ceva și dacă putem compune o piesă. Asta a fost tot. Dacă nu am fi putut, nu am avea un disc,” spune el.

În cazul în care vrei să îți faci o idee despre cum sună materialul celor doi, poți asculta mai jos piesele „Take My Chances”, „Scars” și „Running”.

Foto: Instagram, Richie Kotzen, Leandro Anhelli