Rock News

Jay Weinberg (Slipknot) nu își mai poate imagina viața fără masca de scenă

„Este dificil, dar este cum ar trebui, într-un fel,” mărturisește Weinberg, susținând că a ajuns să se simtă ciudat dacă interpretează muzică și nu-și poartă masca.

Deși măștile i-au ajutat pe americanii de la Slipknot să își formeze o imagine de neegalat, s-a întâmplat ca muzicienii să mai explice, din când în când, cum e să concertezi cu fața acoperită. De data asta, toboșarul Jay Weinberg este cel care ne oferă o imagine cât de completă se poate, într-un interviu cu Sweetwater, preluat de Ultimate Guitar.

„Este dificil, dar este cum ar trebui, într-un fel,” mărturisește Weinberg, „în multe feluri. Este elementul trupei de care eram atât de conștient ca fan și chiar mai mult decât o parte din spectacol. [...] Este un lucru dificil cu care a trebuit, cu siguranță, să mă obișnuiesc. Dar acum m-aș simți ciudat interpretând piesele alea fără (n.r. mască), într-un fel. Mă simt aproape ciudat să interpretez melodii la repetiții fără ea, parcă lipsește un element care întoarce oarecum cheia,” relatează artistul.

Nu demult, percuționistul Shawn Crahan a mărturisit pentru The Fred Minnick Show (via Ultimate Guitar) că măștile sunt extrem de inconfortabile. Muzicianul chiar a recunoscut că ideea a fost a lui și că, probabil, colegii de trupă îi poartă pică pentru asta. Chiar și așa, nici nu încape vorbă de renunțarea la măști. „Nu mi-aș putea imagina trupa în niciun alt fel,” declara The Clown. „M-aș simți degradat, m-aș simți trădat. Cred că asta e diferența. Este valoarea personală în vis, în arta pe care o creezi. A noastră este foarte, foarte, foarte precisă și nu deviem de la calea noastră”.

Cel de-al șaselea album semnat Slipknot, „We Are Not Your Kind”, a apărut pe piață în 2019. Acesta a urcat printre primele zece poziții în cel puțin treizeci de clasamente, fiind deja certificat cu argint în Regatul Unit al Marii Britanii.

Foto: Instagram, Jay Weinberg, @_alimiller