Rock News

Adi Bărar, liderul Cargo, s-a stins din viață

Chitaristul şi liderul trupei Cargo a murit în această dimineaţa, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2 la sfârşitul lunii februarie. El era internat la ATI la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Vestea a fost comunicată pe pagina oficială de Facebook a trupei Cargo: „Aşa intens cum a trăit toată viaţa pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, aşa a luptat pană azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Barar! 15.01.1960 - 08.03.2021. «Şi de-o fi şi eu să mor/ Nu vreau să vă întristaţi!/ Să cântaţi şi să jucaţi, până în zori... / Şi dacă din când în când/ O să mă primiţi în gând/ VOI FI APROAPE DE VOI!»“

Adi Barar a fondat Cargo in 1985, la Timisoara, alaturi de Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). După mai multe schimbări de componenţă, Leo Iorga a fost cooptat ca solist. El a făcut parte din trupă până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu, poreclit “Kempes“, a câştigat concursul organizat pentru postul de solist.

Anul 1990, este cel al afirmarii trupei Cargo, aceasta participand la principalele show-uri din Romania postcomunista.

Cargo are o istorie care a continuat pe parcursul a 3 decenii, timp în care a lansat 10 albume, a avut nenumărate apariții pe compilatii și a câștigat numeroase premii, precum: MTV Music Award în 2004 pentru “Best Rock”, o nominalizare la MTV European Music Awards pentru “Best Romanian Act”, Dublu Disc de Aur în 2004 pentru albumul “Spiritus Sanctus” (2004), MTV Music Award pentru “Best Rock” (2005) și Discul de Aur pentru albumul “XXII” (2008), potrivit infomusic.ro

Membrii formației Cargo au fost decorați de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Meritul Cultural. Distincțiile le-au fost acordate în cadrul unei ceremonii, ce s-a desfășurat pe 15 martie 2016 la Palatul Cotroceni.