Rock News

„The Collected Works of Jim Morrison” va fi lansată în iunie

„The Collected Works of Jim Morrison” va conține versuri ale unor melodii neînregistrate, fragmente din caiete scrise de mână și multe altele, anunță Rolling Stone.

La un moment dat, înainte de moartea sa, în iulie 1971, Jim Morrison a scris o listă, intitulată „Plan for Book”, in care își expunea gândurile asupra unei colecții de poezii, versuri și alte lucrări. Acum, la 50 de ani de la trecerea sa, planul se realizează în ceea ce promite să fie cea mai extinsa colecție a scrierilor sale.

Volumul va fi publicat pe 8 iunie si va avea numele "The Collected Works of Jim Morrison: Poetry, Journals, Transcripts and Lyrics". Cu aproape 600 de pagini, cartea reunește cea mai mare parte a operei sale publicate anterior, de la versuri de cântece la poezie (“Horse Latitudes,” “The Celebration of the Lizard”), precum și volumele publicate postum Wilderness și The American Night.

Dar aproximativ jumătate din volum este alcătuită din materiale nepublicate anterior, inclusiv versuri, fragmente scrise de mână din 28 de caiete descoperite recent și 160 de fotografii și desene (inclusiv fotografii de familie rar publicate). Printre extrasele din caietele lui Morrison vor fi gândurile sale despre procesul său din Miami în 1970 (a fost găsit vinovat de expunere indecentă și profanare), precum și ceea ce se crede a fi scrierile finale ale lui Morrison - conținutul unui caiet de la Paris la putin timp înainte de moartea sa, „reprodus într-o dimensiune completă de lectură”, potrivit editorului.