Rock News

Alice Cooper își scrie întâi titlurile și abia apoi melodiile

Artistul a mărturisit pentru SPIN și că se inspiră din ceea ce se întâmplă în jurul nostru, mai ales că știrile i se par mereu șocante.

Având în vedere că legendarul Alice Cooper se pregătește de lansarea noului său disc, „Detroit Stories”, nu este de mirare că păstrează contactul cu presa. De curând, Cooper le-a acordat un interviu celor de la SPIN, în cadrul căruia a oferit câteva detalii despre orașul său preferat pentru un concert, dar și despre procesul său de compoziție.

„Aproape întotdeauna scriu mai întâi titlul,” mărturisește cântărețul, „apoi las titlul să scrie piesa pentru mine. Presupun că asta înseamnă că lucrez de la coadă la cap, creez întâi concluzia. În vremurile vechi, scriam muzică pentru a-i șoca pe oameni. În zilele noastre, nu mai poți șoca pe nimeni, deschizi știrile și nimic din ce scriem nu ar putea depăși ce e acolo. Așa că mă uit în jur, la ce se întâmplă, pentru a găsi inspirație,” afirmă Cooper.

Întrebat și despre locul preferat din turnee, Cooper răspunde că orașul în care se simte cel mai împlinit pe scenă este Londra. „Londra este mereu audiența noastră țintă,” spune muzicianul, „și este unul din orașele alea în care am petrecut foarte mult timp de-a lungul anilor și, datorită acestui lucru, a devenit foarte familiar. Avem locurile noastre preferate, știi?”.

Noul album semnat Alice Cooper, „Detroit Stories”, urmează să apară pe piață pe data de 26 a lunii ăsteia.

Foto: Instagram, Alice Cooper