Rock News

Gary Holt: Iată ce cunoștințe dobândite alături de Slayer îl ajută pe artist în Exodus

Muzicianul nu ezită să ofere un răspuns nici când este întrebat care dintre două formații incredibile este preferata sa - Judas Priest sau Iron Maiden.

Deși Slayer s-a destrămat, sfârșitul nu schimbă cu nimic faptul că membrii trupei au trecut prin experiențe care i-au format în cadrul proiectului. Astfel, într-un interviu acordat pentru Alive & Streaming și preluat de Ultimate Guitar, chitaristul Gary Holt a declarat că materialul pe care îl lansează alături de Exodus nu seamănă deloc cu muzica lansată cu Slayer, însă a mărturisit că apartenența la una din trupele din „The Big Four” l-a învățat foarte multe.

„Când treci de la o formație la alta, și cânți pe stadioane și chestii, înveți multe despre elementele din culise și toate chestiile de genul,” spune el. „Și a fost foarte util pentru interpretarea mea solo, cu siguranță, să cânt chestii atât de rapide. După cum am mai spus, jumătate din timp inventam chestii,” explică Gary.

Mai ales că Slayer nu mai este și pandemia a cam oprit toată acțiunea live, Holt recunoaște că a profitat de ocazie și s-a distrat de minune alături de colegii din Exodus.

Spre sfârșitul discuției, Gary a fost forțat să aleagă între câte două elemente, iar întrebarea „Judas Priest sau Iron Maiden?” și-a făcut, și ea, apariția. Răspunsul lui Holt? „Priest. Deși este o întrebare în două părți. Prima oară când am auzit Iron Maiden, parcă am auzit muzică pentru prima dată, dar tot materialul lansat de Priest e atât de metal, lookul, totul legat de asta,” declară muzicianul.

Exodus urmează să revină cu cel de-al unsprezecelea album din carieră, „Persona Non Grata”.

Foto: Instagram, Gary Holt