Rock News

Robb Flynn (Machine Head) retrăiește lansarea albumului „Catharsis”

Muzicianul povestește ce dificultăți au existat înaintea lansării, dar vorbește și despre succesul incredibil al celui mai recent album Machine Head.

Cel mai recent album al muzicienilor de la Machine Head, „Catharsis”, a împlinit trei ani, iar solistul Robb Flynn a simțit că momentul merită marcat. După cum ne atrag atenția cei de la Ultimate Guitar, artistul a menționat prin intermediul rețelelor de socializare că mesajul său este menit să celebreze albumul de care este la fel de mândru și după atâția ani.

„Cu cincisprezece melodii și șaptezeci și cinci de minute, cu siguranță a fost mult material de procesat,” spune el. „Îmi amintesc că am tot spus în timpul turneului de presă prin UE, în octombrie 2017, că «era echivalentul filmului Stăpânul Inelelor în ceea ce privește albumele!»”. Muzicianul își mai amintește și că tot recunoștea ce idee proastă era să lanseze un disc atât de lung în societatea noastră, în care nu poți păstra atenția cuiva prea mult timp.

„Dar am mers înainte cu decizia,” mărturisește el. „Sunt câteva melodii incredibile pe album care au fost ignorate. Nu este un secret că unii (inclusiv foști membri) au făcut tot posibilul să vorbească albumul de rău, dar ideea e că albumul ăsta a dus la două momente live incredibile în arsenalul Machine Head«Catharsis» și «Beyond The Pale»”.

Artistul continuă postarea prin evidențierea unora dintre pozițiile ocupate de album în diverse clasamente naționale, din Germania, SUA, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii și Australia. Clasamentul Mondial, însă, a fost cel care l-a umplut pe Flynn de mândrie, având în vedere că cel de-al nouălea album Machine Head a ocupat poziția a cincisprezecea în săptămâna lansării.

Foto: Instagram, Robb Flynn