Rock News

Terry Glaze explică evoluția Pantera pe perioada în care a făcut parte din formație

Artistul motivează și părăsirea trupei, oferindu-și, de asemenea, opinia asupra materialului lansat de Pantera alături de Philip Anselmo.

Solistul Terry Glaze a petrecut numai patru ani cu colegii de la Pantera, prin anii ’80, dar asta nu înseamnă că nu își amintește cu claritate cum s-a integrat în formație, cum s-a schimbat de-a lungul celor câțiva ani și nu ezită să își ofere opinia și despre înlocuitorul său, Philip Anselmo.

Într-un interviu acordat pentru Full in Bloom și preluat de cei de la Ultimate Guitar, Glaze mărturisește că ambiția inițială a membrilor Pantera era să fie „următorii Van Halen”. „Nu am avut niciodată visul de a deveni mari într-un loc mic,” spune el referitor la Arlington, Texas. „Voiam să fim faimoși și nu aveam niciun motiv să credem că nu am putea face asta. Ăla era modul nostru de a gândi”.

Între primul și cel de-al doilea album Pantera, nu numai vocea lui Terry s-a schimbat, ci și sursele sale de inspirație. „Sunt sigur că probabil am descoperit Motley Crue pe atunci sau ceva de genul. Pentru că erau super influenți la momentul respectiv”. Solistul povestește că primul disc semnat Pantera, „Metal Magic”, a adoptat parțial stilul Def Leppard. Cel de-al treilea album, povestește el, a ajuns să fie influențat de Metallica.

Glaze mărturisește că și în cazul în care trupa nu s-ar fi schimbat atâta, plecarea sa era inevitabilă. „Era vorba de relațiile personale, lucruri din astea, nu era vorba despre muzică,” spune el. „Dar trebuie să recunosc – ceea ce au ajuns este pur și simplu incredibil! Îmi place foarte tare ce au făcut alături de Phil (n.r. Anselmo), mi s-a părut incredibil”.

Foto: Instagram, Terry Glaze