Rock News

Lui Ben Bruce (Asking Alexandria) i-a fost teamă că inspirația îi va dispărea odată cu renunțarea la droguri

Muzicianul recunoaște că i-a fost teamă să revină în studio după ce a renunțat la droguri: „Nu credeam că voi avea nimic important de spus,” declară el.

În lumea muzicienilor, parcă mai ciudat este să dai peste un artist care nu a avut niciodată probleme cu dependența de diverse substanțe. Adeseori, cei implicați caută să lase în urmă obiceiurile care le fac rău, iar printre ei se numără și chitaristul Ben Bruce, membru al formației Asking Alexandria. Într-un interviu acordat pentru Whiplash și preluat de publicația online Ultimate Guitar, Bruce a mărturisit, însă, că nu i-a fost teamă numai că nu va putea rămâne departe de substanțele nocive.

„Nu credeam că voi avea nimic important de spus,” declară el, referindu-se la legătura dintre muzica sa și sobrietate. „E o prostie – sună ridicol – dar am crezut cumva că, fără asta, mi-aș pierde superputerile. Și eram extrem de îngrijorat că mă voi duce la studio și nu voi avea nimic despre care să scriu și nicio modalitate de a lansa vreun lucru pe care oamenii să vrea să îl asculte. Am fost într-o stare foarte întunecată pentru mult, mult timp,” menționează Ben. „Și am dedicat multe dintre sentimentele astea negative procesului de compoziție astfel ca oamenii să se poată identifica în muzică”.

Artistul povestește că, odată ce a depășit momentele grele, i-a fost teamă că nu va mai putea scrie cântece triste. Bruce recunoaște, însă, că asta nu s-a întâmplat. „Ideea e că am realizat foarte rapid, după ce am revenit în studio și eram treaz și nu luam cantități mari de droguri și chestii, că experiențele alea pe care le-am avut și care mă întristau nu au dispărut – vor face parte din viața mea pentru totdeauna – pur și simplu aveam o nouă perspectivă asupra lor”.

„Like a House On Fire”, cel mai recent album semnat Asking Alexandria, este primul material discografic lansat de băieți fără influența drogurilor. Discul a apărut pe piață în luna mai a anului trecut.

Foto: Instagram, Ben Bruce