Rock News

Adrian Smith (Iron Maiden) povestește cum i-a venit ideea pentru volumul biografic „Monsters of Rives and Rock”

„A fost ceva ce am fost încurajat să fac, și odată ce am început, am realizat că pur și simplu a curs,” mărturisește Smith pentru Sonic Perspectives.

Chiar și făcând parte din formații de top, de multe ori, muzicienii nu se mulțumesc doar cu atât, ci își pun în minte și să ducă la bun sfârșit câteva proiecte personale – fie ele muzicale sau chiar literare. În categoria din urmă se încadrează și chitaristul Adrian Smith, membru al formației Iron Maiden. Într-un interviu acordat pentru publicația online Sonic Perspectives, artistul a oferit câteva informații despre volumul biografic pe care l-a lansat în noiembrie, „Monsters of Rives and Rock: My Life as an Iron Maiden’s Compulsive Angler”.

Artistul declară că această carte nu a fost unul dintre obiectivele sale decât în ultimi câțiva ani. „[…] A fost ceva ce am fost încurajat să fac, și odată ce am început, am realizat că pur și simplu a curs. Dar nu, nu am avut niciodată un obiectiv de a scrie o carte de pescuit înainte de asta,” spune chitaristul.

Întrebat cum și-a planificat povestea vieții, Smith mărturisește că autobiografia trebuia să fie, inițial, o carte despre pescuit, însă efortul de a face volumul mai interesant l-a dus în direcția combinării de subiecte. „Am pescuit prin multe locații prin jurul lumii – am fost un pescar de când mă știu, de când eram mic copil. Dar m-am gândit să fac un fel de linie narativă de când eram foarte tânăr. Îmi plăcea să pescuiesc și să joc fotbal și chestii de genul ăla. Apoi, am descoperit muzica, la cincisprezece ani, și am renunțat la orice altceva, m-am concentrat asupra muzicii. Ulterior, m-am întors la pescuit când m-am alăturat celor de la Iron Maiden, ceea ce e destul de amuzant. Nu am pescuit vreo zece ani, m-am concentrat să reușesc să îmi fac o carieră ei. Apoi, când am devenit membru Iron MaidenClive Burr, toboșarul nostru de la momentul respectiv, s-a întamplat să fie la fel ca mine. Era pescar avid și el, dar nu mai pescuise de ceva timp. Așa că am început să mergem la pescuit și așa ne-am redescoperit iubirea pentru asta, iar de atunci nu am mai privit înapoi,” mărturisește muzicianul.

Adrian povestește, de asemenea, că cea mai mare parte a experienței sale de pescuit a fost dobândită pe perioada turneelor Iron Maiden. Artistul a făcut parte din line-up-ul englezilor timp de trei decenii, din 1980 și până acum, cu o pauză între 1989 și 1999.

Foto: Instagram, Adrian Smith