Rock News

Chino Moreno (Deftones): Despre albumul de coveruri „Black Stallion” și reacțiile fanilor

„Este dificil să iei ceva care deja s-a consacrat, albumul ăsta rock, și să încerci să îl întorci pe dos, să faci ceva cu el și să fie toată lumea pe aceeași lungime de undă,” spune Chino.

Americanii de la Deftones au revenit, de curând, cu o reimaginare a unuia dintre cele mai cunoscute albume ale lor, „White Pony”. Remixul intitulat „Black Stallion” este un amalgam de interpretări inedite ale pieselor incluse pe „White Pony” acum două decenii, acestea fiind interpretate de diverși artiști care și-au pus amprenta asupra materialului.

După cum ne atrag atenția cei de la Ultimate Guitar, solistul Chino Moreno a mărturisit pentru Revolver că nu tuturor le place materialul la fel de mult ca formației, recunoscând că este normal. „Am avut mereu ideea asta, dar – și trebuie să spun asta înainte – mai ales când vine vorba de un disc rock, va exista numai un grup nișă de oameni care să îl aprecieze în felul în care îl apreciem noi,” spune muzicianul.

Având în vedere că fanii au avut din plin timp să își imprime în minte variantele originale ale pieselor – douăzeci de ani chiar – Moreno recunoaște că e greu de acceptat schimbarea. „Este dificil să iei ceva care deja s-a consacrat, albumul ăsta rock, și să încerci să îl întorci pe dos, să faci ceva cu el și să fie toată lumea pe aceeași lungime de undă,” spune Chino.

Printre cei care au contribuit la disc se numără DJ Shadow, Mike Shinoda (Linkin Park), Robert Smith (The Cure), Blanck Mass și Trevor Jackson (via BassMagazine). „Black Stallion” a apărut pe piață la data de 11 decembrie, la aproape trei luni de la lansarea celui mai recent album semnat Deftones, „Ohms”.

Foto: Instagram, Deftones, Clemente Ruiz