Rock News

Krist Novoselic explică motivul pentru care Nirvana încă inspiră artiștii moderni

„Este vorba despre conexiunea individuală cu muzica,” mărturisește artistul într-un interviu acordat publicației SPIN.

La peste douăzeci și cinci de ani de la dizolvarea trupei, Nirvana încă este privită ca un model în lumea muzicii - indiferent de genul muzical adoptat de cei care se inspiră din portofoliul legendelor. Într-un interviu acordat pentru publicația online SPIN, fostul basist al formației, Krist Novoselic, face tot posibilul să explice fenomenul.

„Este vorba despre conexiunea individuală cu muzica,” explică Novoselic interesul continuu al publicului pentru materialul lansat de Nirvana cu câteva decade în urmă. „Încă mai primesc scrisori de la fani și când obișnuiam să ies în public, oamenii îmi povesteau despre cum le-a schimbat Nirvana viața. Ceva din muzică pur și simplu face conexiunea cu publicul și este ceva foarte personal chiar și în ziua de azi. Nu este la latitudinea mea să definesc acea conexiune pentru că este literalmente diferită de la caz la caz. Este vorba de energie și onestitate. Kurt spunea «Îmi plac versurile criptice» și spunea că nu își punea în gând să transmită mesaje importante. Dar asta a lăsat lucrurile la interpretarea altora și poate asta este cheia modului în care indivizii formează o conexiune,” continuă basistul.

Chiar și acum, Krist se mai întreabă cum s-ar fi desfășurat lucrurile în situația în care Kurt nu ar fi murit. Muzicianul nu a reușit să se oprească asupra unui răspuns. „Pur și simplu nu ai de unde să știi,” declară el. „Dave (n.r. Grohl) cântă heavy rock, eu mă ocup cu un gen de country/Americana rock,” scoate Novoselic în evidență diferența de repertoriu între ceilalți doi foști membri Nirvana. „Asta nu contează – tragedia este moartea lui Kurt când era atât de tânăr și era o persoană foarte dulce și i se simte lipsa,” continuă Krist.

Un lucru este cert – muzicianul a rămas cu amintiri plăcute de pe urma proiectului. „Nu pot să vorbesc în locul lui Dave sau lui Kurt, dar misiunea noastră era să ne distrăm cât de mult se putea, iar declarația noastră a fost făcută prin intermediul discurilor”.

Foto: Facebook, Nirvana