Rock News

Black Sabbath lansează o ediție deluxe a albumului „Vol. 4”

Muzicienii au decis să includă în pachetul special, pe lângă o remasterizare a discului originial, douăzeci de melodii încă nelansate.

Black Sabbath s-au retras din activitate, dar asta nu înseamnă că muzicienii au uitat de fanii lor. Astfel, formația a decis să lanseze, după cum relatează publicația Classic Rock, o versiune deluxe a albumului „Vol. 4”. Lansat inițial în 1972, discul va ajunge pe piață în noua variantă la data de 12 februarie.

Ce înseamnă, însă, „deluxe” în contextul ăsta? Englezii au decis să includă, pe lângă o versiune remasterizată a discului original, și douăzeci de melodii care nu au fost disponibile publicului larg până acum – unele înregistrate în studio și altele pe scenă. Pachetul muzical include înregistrări live din Regatul Unit al Marii Britanii, din 1973.

Întregul material va fi pus în vânzare în două variante: 4 CD-uri sau 5 LP-uri – ambele pot fi comandate în avans printr-un simplu click aici.

„Vol. 4”, cel de-al patrulea disc de studio semnat Black Sabbath, a fost produs de chitaristul Tony Iommi și co-produs de Patrick Meehan. Albumul a ajuns pe poziția cu numărul treisprezece în clasamentul Billboard 200, fiind certificat cu platină în Statele Unite ale Americii și în Canada și cu argint în Regatul Unit al Marii Britanii.

De atunci și până la destrămarea formației, în 2017, Black Sabbath au mai lansat încă cincisprezece LP-uri.

Foto: Instagram, Black Sabbath