Rock News

Billy Corgan explică direcția pop a celui mai recent album semnat The Smashing Pumpkins

„Mă săturasem să creez muzică despre care oamenii îmi spuneau că nu e contemporană,” a mărturisit muzicianul pentru NME.

Cel mai recent album semnat Smashing Pumpkins, „Cyr”, reprezintă cea mai pop inițiativă a muzicienilor, fără doar și poate. Într-un interviu acordat pentru publicația online NME, solistul Billy Corgan a povestit care este motivul pentru schimbarea asta de sunet.

„Mă săturasem să creez muzică despre care oamenii îmi spuneau că nu e contemporană,” a mărturisit muzicianul. „În mintea mea, sunt într-o formație contemporană. Sunt un artist contemporan. Și, apropos, nu vreau să arăt cu degetul, dar există alți membri ai generației mele care fac muzică ce seamănă foarte tare cu cea pe care o făceau în anii ’90, dar, cumva, nu este dată la o parte pe motiv că nu este contemporană. Partea pozitivă acolo este că îmi creez o imagine de muzician progresiv. Așa că am luat asta și m-am gândit «Ok, voi crea muzică ce sună contemporan; nu îmi pasă cu ce preț»”. Corgan povestește că le-a spus colegilor de trupă ce să facă, iar ei au fost de acord – chiar dacă nu știau exact ce voia el.

Artistul povestește și că, inițial, trupa pusese la punct chiar douăzeci și patru de piese. „E un întreg vibe acolo,” spune el referitor la coerența discului. „Cred că are legătură cu modul în care abordez înregistrarea și cu procesul prin care creeaz muzică. La un moment dat erau douăzeci și patru de cântece. Asta e versiunea condensată. Există și o variantă cu șaisprezece piese, care s-ar putea să fie mai bună, dar am ales să merg cu douăzeci,” a completat Billy.

The Smashing Pumpkins au lansat „Cyr” pe data de 27 noiembrie – iată lista completă de melodii a albumului:

  1. „The Colour of Love”
  2. „Confessions of a Dopamine Addict”
  3. „Cyr”
  4. „Dulcet in E”
  5. „Wrath”
  6. „Ramona”
  7. „Anno Satana”
  8. „Birch Grove”
  9. „Wyttch”
  10. „Starrcraft”
  11. „Purple Blood”
  12. „Save Your Tears”
  13. „Telegenix”
  14. „Black Forest, Black Hills”
  15. „Adrennalynne”
  16. „Haunted”
  17. „The Hidden Sun”
  18. „Schaudenfreud”
  19. „Tyger, Tyger”
  20. „Minerva”

Foto: Instagram, The Smashing Pumpkins