Rock News

Iată de ce AC/DC au amânat lansarea albumului „Power Up”

Albumul, spune chitaristul Angus Young, ar fi trebuit să ajungă la urechule fanilor pe la începutul anului.

Cel mai recent album de studio al australienilor de la AC/DC a ajuns la urechile fanilor luna trecută, deși acesta a fost înregistrat acum mai mult de doi ani. Bineînțeles, asta ne-a trezit tuturor curiozitatea – de ce au așteptat muzicienii atâta timp pentru a lansa un material așteptat cu nerăbdare de fani? Răspunsul (parțial) la această întrebare ne este oferit de chitaristul Angus Young, într-un interviu acordat pentru podcastul „My Turning Point” și preluat de publicația online Blabbermouth.

„La începutul anului ăstuia plănuiam, urma să îl lansăm mai repede,” a declarat Angus despre noul disc. „Așa că lucrasem la o mare parte din materialul promoțional. Și deja făcusem și repetiții, cântam împreună pentru că Brian voia să vadă dacă este posibil. Așa că ne pregătisem. Făcusem chestii promoționale, filmasem un clip, iar casa de discuri urma să unească toate planurile, cum să promoveze și toate cele. Planul era să lansăm albumul mai devreme”. Din păcate, pandemia le-a pus tuturor bețe-n roate, iar AC/DC nu au fost excepția de la regulă.

Cu toate astea, există o perioadă îndelungată în care nu a avut nimeni nici cea mai vagă idee că băieții se pregătesc să ne aducă material nou. „Cu toții am fost de acord să păstrăm tăcerea,” a mărturisit Young. „Și am mai făcut asta în trecut. Păstrezi informația pentru tine până ajunge la public. Și asta a fost mai mereu abordarea trupei,” a continuat muzicianul.

„Power Up”, cel de-al șaptesprezecelea album de studio semnat AC/DC, a apărut pe piață la data de 13 noiembrie, ajungând pe prima poziție în zeci de clasamente muzicale naționale. Discul a fost deja certificat cu argint în Regatul Unit al Marii Britanii, cu aur în Spania și cu platină în Austria.

Foto: Instagram, AC/DC