Rock News

Corey Taylor: Despre motivul pentru care l-a înlocuit pe primul solist Slipknot

Artistul povestește, de asemenea, de ce există doar două trupe de la vremea respectivă (cele două din care face parte) care au reușit să evadeze de pe scena muzicală din Iowa.

Deși pare că solistul Corey Taylor a făcut dintotdeauna parte din Slipknot, istoria ne demonstrează că nu e chiar așa. În primii doi ani de activitate, vocea băieților de la Slipknot a fost Anders Colsefni, un tip de milioane dacă e să ne luăm după Taylor. Într-un interviu acordat de Corey pentru emisiunea Good Company With Bowling și preluat de Ultimate Guitar, solistul a vorbit puțin despre momentul în care s-a alăturat celor de la Slipknot și despre motivul pentru care Colsefni a fost înlocuit.

 „Aveau (n.r. ca solist) un tip pe nume Andy și era super tare. Super cântăreț, super growler. Pentru ceea ce făcea, era foarte, foarte bun,” a declarat Taylor. Problema era, însă, că Slipknot își doreau să evolueze. „Dar ei voiau pe cineva care să poată face ceva mai mult, și eu eram celălalt mare nume din oraș. Pentru că aveam Stone Sour la momentul respectiv, așa că făceam spectacole împreună – Slipknot și Stone Sour”.

Cele două formații din care face parte Corey nu sunt singurele care existau, la momentul respectiv în Iowa. Cu toate astea, sunt singurele care au atins un nivel de succes incredibil. „Trebuie să reții, singurele două trupe care au rezultat de acolo au fost Stone Sour și Slipknot,” a spus cântărețul. „Am încercat să ajutăm alte formații să ajungă mari, dar dintr-un motiv sau altul, nu s-a întâmplat – nu ne-am potrivit sau nu au avut etica muncii. Iar ăsta a fost unul dintre motivele pentru care m-am potrivit atât de bine în Slipknot – pentru că aveam etica aia. Eram gata de lucru – hai s-o facem!”.

Anul ăsta, Taylor și-a făcut și debutul solo cu discul „CMFT”.