Rock News

Oli Sykes explică de ce Bring Me The Horizon au colaborat cu Babymetal

„Avem o conexiune foarte specială cu ele, chiar dacă nu vorbim aceeași limbă,” a declarat solistul BMTH.

Colaborările sunt deja la ordinea zilei pentru majoritatea muzicienilor, mai ales în ultima vreme, iar printre cei implicați în proiecte comune se numără și Bring Me the Horizon și Babymetal. Englezii le-au contactat pe asiatice pentru a include un efort comun pe cel mai recent album semnat BMTH, „Post Human: Survival Horror”, iar cei de la Alternative Press ne dezvăluie, într-o preluare după NME, cum s-a petrecut toată treaba.

„Voiam de foarte mult timp să facem ceva împreună cu ele,” a declarat solistul Oli Sykes. „Avem o conexiune foarte specială cu ele, chiar dacă nu vorbim aceeași limbă. Nu petrecem timp împreună și nu avem conversații, dar când le vezi, te fac foarte fericit,” a continuat el. Piesa pentru care le-au cerut ajutorul fetelor de la Babymetal, „Kingslayer”, avea nevoie de un sound fresh, ăsta fiind motivul pentru care BMTH au ales să o modifice.

„Nu voiam să intrăm foarte în forță pe ea și să o facem să sune foarte old-school,” declară Oli. „Era necesar să sune fresh pentru mine și cred că atunci când le-am adus pe ele în ecuație, pur și simplu au elevat cântecul până a început să sune ca un gen de intro pentru un anime. Pur și simplu mi-a oferit libertatea să fac o nebunie, iar cântecul să sune […] ca ceva ce nimeni nu a mai auzit până acum”.

„Post Human: Survival Horror” a apărut pe piață luna trecută, la album contribuind și Amy Lee (Evanescence), Nova Twins și Yungblud.

Foto: Instagram, Babymetal