Rock News

Billie Joe Armstrong explică legătura dintre piesele incluse pe discul „No Fun Mondays”

Artistul povestește că îi face plăcere să interpreteze material neașteptat, oferind astfel tinerilor oportunitatea de a explora un teritoriu muzical necunoscut.

Pentru mulți artiști, carantina a reprezentat o oportunitate de a se apropia de fani, în ciuda interdicțiilor impuse la nivel global. Printre cei care s-au folosit de toate resursele pe care le-au avut la dispoziție pentru a păstra legătura cu publicul se numără și solistul Green Day, Billie Joe Armstrong. Muzicianul a început, în martie, o serie de coveruri după melodii iubite de el, lansate în zilele de luni. Despre cum a ales cântecele pe care le-a inclus în proiect și despre noul album pe care l-a pus la punct astfel, muzicianul a discutat cu cei de la NME.

Primul cover lansat, spune el, nu era neapărat menit să înceapă o întreagă serie. „Am înregistrat «I Think We’re Alone Now» prima dată, și a devenit ceva care să mă păstreze ocupat pentru că știam că restul anului urma să fie anulat. Am lansat cover-ul pe Instagram, pentru fani, iar reacția a fost foarte pozitivă. Toată lumea spunea că e plăcut să audă niște muzică și să se simtă puțin mai normal”.

Cât despre alegerile sale în materie de piese pe care să le adapteze stilului propriu, muzicianul nu pare să aibă criterii rigide. „Iubesc să interpretez chestii neașteptate sau piese pe care oamenii nu le-au mai auzit până la momentul ăla. Am abordat «Not That Way Anymore», piesa lansată de Stiv Bators, care este un cântec power-pop foarte rar,” a explicat Billie Joe.

Un lucru este cert – Armstrong susține că legătura dintre piesele pe care le include pe albumul „No Fun Mondays” este faptul că sunt (sau par) rare. „Fanii tineri ai Green Day nu au auzit niciodată piese precum «Kids In America». Nu știu cum este posibil, dar au oportunitatea să fie îndrumați către lucruri diferite. La fel și când vine vorba de un cântec precum «Corpus Christi». Este una dintre piesele mele preferate [...],” completează artistul.

Materialul „No Fun Mondays” va apărea pe piață vinerea asta.

Foto: Instagram, Green Day