Rock News

Mastodon iau în cosiderare înregistrarea a două albume în locul unuia

Având în vedere că cele treizeci de melodii deja compuse e trupă nu au cum să fie incluse pe un singur LP, toboșarul Brann Dailor mărturisește că există posibilitatea să ne bucurăm de două discuri fără o pauză prea mare între lansări.

După cum știm deja din numeroasele interviuri acordate de membrii formației, în efortul de a crea material nou pentru un disc de studio „care să placă la toți fanii”, Mastodon au ajuns să aibă prea multe piese dintre care să aleagă. Despre cele treizeci de cântece a vorbit din nou toboșarul Brann Dailor, într-un interviu acordat pentru Full Metal Jackie și preluat de cei de la Overdrive.

Muzicianul nu neagă că ăsta este tipul de problemă pozitivă cu care se mai confruntă formațiile din când în când. Chiar și așa, altceva îl stresează pe el. „Este un pic stresant faptul că am senzația că am avut prea mult timp liber. Ca multe alte grupuri, am avut prea mult timp și lucrăm constant. Am avut carantina câteva luni, dar acum am revenit”.

După douăzeci de ani de activitate, Dailor mărturisește că îl bucură faptul că toată lumea încă este implicată în proiectul Mastodon. Toboșarul povestește că, de fiecare dată când vine vorba de compus material nou, după atâta timp, se ivește întrebarea de „când nu va mai exista inspirație?”. Important este că nu s-a întâmplat încă.

„Avem material în abundență și o grămadă de lucruri foarte bune,” spune Brann. „Cel mai dificil aspect va fi alegerea pieselor care vor ajunge pe album pentru că avem prea multe cântece în momentul ăsta. Vrem să punem vreo zece-douăsprezece melodii pe disc și avem vreo treizeci”. Partea bună, continuă el, este că trupa nu stagnează – cântecele pe care membrii tind să interpreteze cel mai des sunt cele care vor fi incluse pe disc.

Imposibilitatea de a pleca în turneu și abundența de idei l-a inspirat pe muzician. Deși lansarea unui album dublu nu îi pare a fi o alegere înțeleaptă, Dailor mărturisește că nu i s-ar părea nelalocul ei înregistrarea unui nou album imediat după lansarea primului.

Foto: Instagram, Mastodon