Rock News

Wolfgang Van Halen: Despre cum a aflat că tatăl său este faimos

Iată, de asemenea, care a fost melodia Van Halen care l-a convins pe Wolfgang să învețe să cânte la chitară.

Odată cu moartea lui Eddie Van Halen, lumea muzicii rock a pierdut un adevărat geniu al domeniului. Partea bună este că fiul său, Wolfgang Van Halen, a luat-o pe urmele lui Eddie încă de mic. Într-un interviu acordat pentru publicația online Ultimate Classic Rock, Van Halen cel tânăr a povestit despre cum a aflat că tatăl său este o vedetă și despre circumstanțele în care a început să cânte la chitară.

Muzicianul mărturisește că nu a avut nici cea mai vagă idee că Eddie era o persoană faimoasă până la vârsta de șase sau șapte ani, când Van Halen se ocupau cu remasterizarea CD-urilor lansate alături de David Lee Roth. Wolfgang a găsit o cutie cu CD-urile respective, care îi purtau numele de familie și aveau și poza tatălui său pe copertă. „I-am zis «Tata, ce e asta?» și mi-a răspuns «Ah, da, uh… asta fac eu». Și mi-a prezentat cam totul,” își amintește chitaristul.

Primul instrument pe care l-a adoptat au fost tobele, povestește el, însă piesa „316”, extrasă de pe cel de-al nouălea album semnat Van Halen, „For Unlawful Carnal Knowledge”, l-a convins pe tânărul artist să se apuce de chitară. La vârsta de doisprezece ani, Wolfgang a reușit să învețe „316, iar restul e istorie.

Un lucru este, însă, important de reținut – ceea ce a învățat la chitară, spune muzicianul, a învățat, în cea mai mare parte, pe cont propriu.

La o lună de la moartea tatălui său, Wolfgang Van Halen și-a făcut debutul sub numele Mammoth WVH  - piesa „Distance” poate fi ascultată mai jos.

Foto: Instagram, Mammoth WVH, United Talent