Rock News

Top 5 cele mai bune albume de debut în viziunea lui Jon Schaffer (Iced Earth)

Iată care sunt cele cinci albume de debut pe care muzicianul le consideră a fi deasupra tuturor celorlalte.

Suntem mereu deschiși la sugestii și întotdeauna curioși legat de preferințele idolilor noștri din comunitatea metal. Tocmai de asta am refuzat să ratăm șansa de a împărtăși cu tine clasamentul întocmit de chitaristul Iced Earth, Jon Schaffer, pentru Revolver. Muzicianul a mărturisit că nu îl deranjează absolut deloc să pună la punct un top cu cele mai tari albume de debut din lumea metal. Singura problemă, a spus el, a fost presiunea de a alege numai cinci.

„Nu știu cum voi alege numai cinci,” a declarat muzicianul. „Aș putea numi vreo douăsprezece sau treisprezece. Dar voi face o încercare,” a continuat Jon.

Intenționat sau nu, interesant de observat este că toate albumele alese de artist poartă numele formațiilor care le-au creat. Așadar, fără să mai ne lungim, iată roadele efortului lui Schaffer, în ordinea cronologică a lansării:

  • Black Sabbath – „Black Sabbath” (1970)
  • Blue Öyster Cult – „Blue Öyster Cult” (1972)
  • KISS – „KISS” (1974)
  • Van Halen – „Van Halen” (1978)
  • Iron Maiden – „Iron Maiden” (1980)

Americanii de la Iced Earth sărbătoresc, anul ăsta, treizeci de ani de la debut, primul lor album purtând chiar numele formației – o paralelă evidentă cu alegerile lui Jon. Muzicienii și-au lansat cel de-al doisprezecelea album de studio, „Incorruptible”, în 2017.

Foto: Instagram, Jon Schaffer, Dirk Behlau