Rock News

System Of A Down au întâmpinat dificultăți când au revenit în studio

„Când ne-am adunat, la început, tensiunea era destul de ridicată pentru că nu știam cum se va comporta fiecare,” declară basistul Shavo Odadjian.

După o perioadă îndelungată, în care fanii System Of A Down probabil și-au oferit în multiple rânduri primul născut oricărei zeități care ar fi reușit să îi facă pe băieți să se înțeleagă și să lanseze material nou, muzicienii ne-au uns pe suflet cu două melodii. „Protect the Land” și „Genocidal Humanoidz” au ajuns la urechile noastre după cincisprezece ani de liniște totală pe partea creativă.

După cum relatează Ultimate Guitar, basistul Shavo Odadjian a mărturisit pentru FOX 11 că, pentru reuniunea asta ar trebui să îi fim recunoscători toboșarului John Dolmayan. Inspirația pentru cele două cântece a fost găsită într-o situație deloc ideală – conflictul dintre Artsakh și Azerbaijan, în care este implicată și Turcia.

„El ne-a scris și a zis că trebuie să lăsăm totul în urmă și să facem ceva,” a declarat Odadjian  despre implicarea lui Dolmayan. „«Trebuie să facem parte din asta. Trebuie să ajutăm în orice mod putem. Asta, asta este mai important decât noi, mai important decât sentimentele noastre, mai important decât ego-urile noastre. Haide»,” relatează Shavo că a fost mesajul colegului său de trupă. Imediat după aceea, povestește basistul, chitaristul Daron Malakian a oferit ceva material care să poată fi folosit.

Tot proiectul ăsta, povestește Odadjian, a durat două săptămâni. Roadele acestei perioade pot fi apreciate sub forma a două cântece și a unui videoclip, însă muzicianul recunoaște că revenirea nu a fost chiar floare la ureche.

„Când ne-am adunat, la început, tensiunea era destul de ridicată pentru că nu știam cum se va comporta fiecare,” spune Shavo. „Dar după vreo cinci minute, vorbeam, râdeam, discutam despre cântec, despre cum va fi, despre cum urma să ajutăm și ce va însemna asta pentru oamenii noștri...”.

Toate profiturile obținute de pe urma celor două melodii vor fi direcționate către fundația Armenia Fund.