Rock News

David Ellefson (Megadeth) explică de ce preferă să folosească pana de chitară

De la un sunet mai bun în studio și până la ușurința de a schimba instrumentul - iată de ce consideră Ellefson că pana este superioară degetelor când vine vorba de chitara-bas.

Probabil știi deja dacă ești fan Megadeth: David Ellefson, ca mulți alți muzicieni extraordinari, are un stil propriu de a-și mânui chitara-bas. După cum mărturisește chiar el într-un interviu acordat pentru Metal Asylum și preluat de Ultimate Guitar, treaba asta nu are numai părți bune. Faptul că preferă să folosească o pană de chitară în loc să-și folosească degetele îi aduce muzicianului multe critici din partea basiștilor care nu sunt de neprofesioniști.

„[…] Spun asta pentru că dacă ai fi basist de profesie, ai realiza că, deși nu trebuie să folosești mereu pana, este tonul pe care îl dorești în general, mai ales în studio. Sting, Phil Lynott, Paul McCartney, Gene Simmons... Ce am realizat este că majoritatea basiștilor ăstora – ca mine – cântă și la chitară, și probabil compun majoritatea lucrurilor la chitară, apoi le mută pe chitara-bas, așa că pot schimba foarte ușor între chitară și chitară-bas,” explică el.

Ellefson continuă prin a dezvălui că la un moment dat în procesul ăla, nici nu îi mai trece prin minte faptul că este basist, ci se gândește la  faptul că este, de fapt, un muzician care compune o melodie – indiferent ce instrument îi cade în mână.

Pe lângă asta, povestește el, chiar și inginerul de sunet a simțit schimbarea când a trecut la interpretarea cu degetele în locul penei. Sfatul lui? „Nu face asta. Ia pana. Sună mai bine,” povestește David.

Foto:Instagram, David Ellefson